Krokante paleo fishsticks
Porties Prep Tijd
5personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
5personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe 2 eetlepels tapioca (of arrowroot), zout en peper in een plastic zakje. Voeg de stukken vis toe, sluit het zakje en schud ermee, zodat alle stukken vis bekleed zijn met een laagje gekruide tapioca.
  2. Meng 1 eetlepel tapioca met de garri en de paprika (je kan de paprika ook weglaten als je wil, en/of een snufje chilipeper toevoegen) in een diep bord.
  3. Haal elk stuk vis eerst door het ei, rol ze daarna door het garri mengsel. Leg de stukken vis op een bord.
  4. Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg genoeg kokosolie en ghee toe (half om half) zodat er ongeveer 1 cm vetstof in de pan zit.
  5. Als de vetstof heet is bak je de vis (in 2 – 3 batches) gedurend 5 à 8 minuten, draai hem 2 à 3 keer om.
  6. Haal de stukken vis als ze gaar zijn uit de pan en houd ze warm tot alle stukken klaar zijn.
  7. Serveer met een slaatje, zoete aardappelfrietjes en zelfgemaakte tartaarsaus.