Lowcarb mini-donuts of cakepops
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de halve eetlepel vetstof in een blender en mix tot een homogene massa.
  2. Vul alle vormpjes in de mini-donutmaker of cake-popmaker tot aan de rand. Laat +/- 5 minuten bakken tot ze mooi bruin zijn.
  3. Haal voorzichtig uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.
  4. Rasp 50 gram chocolade tot grove schilfers. Smelt de rest van de chocolade en de halve eetlepel vetstof au-bain-marie. Roer goed door en laat een beetje afkoelen.
  5. Doop de donuts langs 1 kant eerst in de gesmolten chocolade en dan in de schilfers. Eventueel de helft enkel in gesmolten chocolade, en de andere helft in gesmolten chocolade + schilfers voor een mooi effect.
  6. Laat de chocolade goed opstijven. Blijft zeker 3 dagen goed en een goed afgesloten trommel.