‘Net echte’ pannenkoeken

‘Net echte’ pannenkoeken

In de zomervakantie zijn mijn 2 neefjes (het zoontje van mijn broer en het zoontje van mijn zus) jarig, de ene in juli, de andere in augustus. Buiten neefjes zijn het ook beste vriendjes (ondanks 2 jaar leeftijdsverschil), en het feestje voor familie en vrienden wordt dan ook dikwijls samen gevierd. En voor de gelegenheid maakte ik pannenkoeken. Maar ik wou deze keer pannenkoeken die “net echt” waren, die er uitzagen en smaakten als pannenkoeken van tarwebloem. Ik deed een test met de zonen, en die vonden ze erg lekker: “Mmmm, mama, hiervan moeten we er geen voor jou overlaten zeker he? Want die zijn toch met ‘echte bloem’ (ze bedoelen dan tarwebloem) gemaakt?”. Dus wist ik wel zeker dat ze geslaagd waren. Ik maakte ze voor de familie met koemelk, waardoor ze er als ‘gewone’ pannenkoeken uitzagen en smaakten. Voor mezelf maakte ik ze ook zuivelvrij, door de melk te vervangen met half om half kokosmelk en cashewmelk. De textuur veranderde hierdoor lichtjes, maar de smaak bleef even lekker!

Als je de suiker in het recept weglaat kan je deze pannenkoeken als wraps gebruiken.

Volgen en delen
'Net echte' pannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
'Net echte' pannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zeef de bloem en doe alle ingredienten in een blender. Mix tot een homogeen beslag.
  2. Verwarm een (pannenkoeken)pannetje met een weinig vetstof. Giet hier net genoeg beslag in om de bodem te bedekken, draai het pannetje rond tot het beslag de hele bodem bedekt.
  3. Bak tot de bovenkant van het beslag droog is. Draai dan met behulp van een spatel om. Laat nog even bakken.
  4. Indien je ze direct wil eten kan je ze warm houden in een oven op 100°.
Notities

Het recept voor de glutenvrije bloemmix vind je hier.

Je kan volle, verse melk gebruiken indien de pannenkoeken niet zuivelvrij moeten zijn. Voor zuivelvrije pannenkoeken kan je eender welke plantaardige melk gebruiken. Ik gebruikte half om half kokosmelk en cashewmelk.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “‘Net echte’ pannenkoekenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.