Ontbijt-pap

Ontbijt-pap

Nu ja, niet echt pap. Maar ik weet niet hoe ik het anders kan noemen. Tijdens onze vakantie in de US heb ik havermout pap weer leren appreciëren. Dikwijls was het een van de weinige glutenvrije opties voor het ontbijt. Ik leerde havermoutpap maken met melk, maar in de US maken ze het dus met water! De havermoutse pap zelf heeft dus redelijk weinig smaak, maar die voeg je toe met ‘toppings’, zoals vers fruit, honing, esdoornsiroop, noten en zaden (of granola, als die glutenvrij was 😉 ). Nu vandaag de herfst blijkbaar zijn intrede terug doet, op de eerste schooldag van de jongens (en ik dus ook weer op tijd uit bed moet) doet zo’n warm ontbijtje eigenlijk wel deugd. Maar havermout is deze maand even niet toegestaan, tijdens Project30. Dus bedacht ik dit alternatief. Ook mensen die pas met paleo/project30 starten is het soms moeilijk om vanaf dag 1 over te schakelen op een hartig ontbijt als omelet met groenten, of overschotjes van de avond voordien, dan is dit ontbijt een zachte omschakeling van ontbijtgranen naar een gezonder ontbijt. Dankzij de vetten en proteïne uit de eieren, noten en zaden houdt dit ontbijt je zeker verzadigd tot de middag! Je kan naar smaak variëren door voor ander fruit en verschillende noten en zaden te kiezen.

ontbijtpap_OLE

Ontbijt-pap
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Kook Tijd
2 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Kook Tijd
2 minuten
Ontbijt-pap
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Kook Tijd
2 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Kook Tijd
2 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Plet de banaan in een diep bord met een vork, zodat er nog stukjes in zitten. Breek 2 eieren in de kom en klop ze lichtjes los met de geplette banaan. Roer er de kokosrasp en amandelschilfers door.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en smelt de ghee. Als de pan warm is het banaan-eier-notenmengsel toevoegen en al roerend met een spatel op zacht vuur bakken, tot een smeuïge massa (bak het niet helemaal droog!).
  3. Doe de "pap" in een diep bord of kom en laat lichtjes afkoelen. Voeg de overige ingrediënten toe. Werk indien je dat wil af met wat kokosroom.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Ontbijt-papAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.