Grasgevoerde rundsschenkels zijn ideaal om in de slowcooker te bereiden. 10 minuutjes werk, een dagje in de slowcooker en je hebt vlees dat zowat in je mond smelt voor het avondeten! Ik ben dol op het merg, dat is voor mij het lekkerste stukje van de schenkel, maar het vlees is ook heerlijk zacht.
Ingrediënten
- 5 grasgevoerde rundsschenkels
- 2 uien gesnipperd
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 1 glas rode wijn of bottenbouillon
- vetstof (reuzel, ghee, olijfolie of boter)
Porties: personen
Instructies
- Zet de slowcooker op de lage stand, doe er de uien in met een beetje vetstof.
- Kruid de schenkels met zeezout en peper. Smelt een weinig vetstof en een gietijzeren pan en bruin de schenkels aan alle kanten. Doe ze dan in de slowcooker.
- Deglaceer de pan met het glas rode wijn, giet de vloeistof dan mee in de slowcooker.
- Laat 6 - 8 uren sudderen. Draai de schenkels halverwege de kooktijd eens om.
Notities
Geniet van de geuren die uit je slowcooker komen en zich in je keuken verspreiden gedurende de hele dag.
Ik serveerde de ossobuco heel eenvoudig met gestoofde erwtjes en wortels en gekookte aardappelen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
ja, dit lijkt me lekker en ga het proberen.
reuze fijn die slow cooker.
Dank je wel!!