Paleo ‘couscous’
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en laat de machine telkens kort draaien (pulse) tot de bloemkool in dikke korrels gehakt is.
  2. Neem een pan die groot genoeg is om de bloemkool in te doen. Doe er de pijnboom pitten in en rooster deze (droog, d.w.z. zonder toegevoegde vetstof) op middelhoog vuur. Haal de pijnboompitten uit de pan en houd ze opzij.
  3. Zet de pan terug op het vuur, doe er 2 eetlepels ghee (of olijfolie) in en voeg de bloemkoolkorrels toe. Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ras-el-hanout en het zeezout toe en roerbak nog 5 minuten tot de bloemkool beetgaar is. Doe de bloemkool in een grote schotel.
  4. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de appelstukjes, muntblaadjes en 3/4de van de pijnboompitten onder de bloemkool. Bestrooi met de overige pijnboompitten en de rozenblaadjes.
Notities

Rozenblaadjes vind je bij de meeste natuurwinkels. Heb je er geen? Geen probleem! Vervang ze door granaatappelkorrels voor een leuk kleurrijk (en lekker) effect!