Paleo Crostata alla gianduia

Paleo Crostata alla gianduia

Een crostata is een taart van korstdeeg of zanddeeg. Je kan ze vullen met confituur (pruimen, aardbeien,…) of…met Nutella 🙂 . Deze versie is dus voor alle chocoholics. Misschien heb je wel een overschot chocolade van Sinterklaas die je hiervoor kan gebruiken? Maar liefst gebruik je een goede kwaliteit chocolade, uiteraard. Ik gebruikte een chocolade van 80% cacaomassa. Hierdoor heeft de taart een intense chocoladesmaak.

Crostata alla gianduia
Crostata alla gianduia

Volgen en delen
Paleo Crostata alla gianduia
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 1 uur
Paleo Crostata alla gianduia
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 1 uur
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Porties: taart
Instructies
Taartdeeg
  1. Meng de vetstof en de suiker met een spatel.
  2. Voeg het ei toe en klop met een garde tot het ei helemaal opgenomen is door de vetstof.
  3. Zeef de droge ingrediënten en meng ze met de hand onder het botermengsel. Kneed tot een bal.
  4. Leg de deegbal in een glazen kom, dek af met een deksel en laat 1u in de koelkast opstijven.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Duw 3/4de van het deeg in een taartvorm uit, zorg dat het langs de kanten ook egaal omhoog komt.
  7. Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul met bakparels en bak 10 minuten blind.
  8. Haal uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier.
Vulling
  1. Meng het ei, de hazelnootpasta, de vetstof en suiker in de keukenrobot tot een egale massa.
  2. Voeg de chocolade toe en meng goed.
  3. Giet de vulling in de voorgebakken taartvorm.
  4. Rol het overgebleven deeg (bestuift met flink wat cassavemeel) uit tot een lap, snijd er reepjes van en leg ze in rastervorm op de vulling.
  5. Zet de taart terug in de oven en bak 25 à 30 minuten.
  6. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en ontvorm dan voorzichtig.
  7. Laat op een rooster afkoelen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

2 comments on “Paleo Crostata alla gianduiaAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.