Paleo Crostata alla gianduia
Maaltijd
dessert
,
gebak
Porties
Prep Tijd
1
taart
20
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
45
minuten
1
uur
Porties
Prep Tijd
1
taart
20
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
45
minuten
1
uur
Ingrediënten
Voor het deeg
150
gr
vetstof
zachte boter of ghee
50
gr
kokosbloesemsuiker
1
ei
175
gr
cassavemeel
75
gr
arrowroot of tapiocazetmeel
1
theelepel
natriumbicarbonaat
Voor de vulling
150
gr
chocolade
gesmolten
1
ei
75
gr
kokosbloesemsuiker
50
gr
vetstof
zachte boter of ghee
120
gr
hazelnootpasta
(in de natuurwinkel, 100% hazelnoten)
Instructies
Taartdeeg
Meng de vetstof en de suiker met een spatel.
Voeg het ei toe en klop met een garde tot het ei helemaal opgenomen is door de vetstof.
Zeef de droge ingrediënten en meng ze met de hand onder het botermengsel. Kneed tot een bal.
Leg de deegbal in een glazen kom, dek af met een deksel en laat 1u in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Duw 3/4de van het deeg in een taartvorm uit, zorg dat het langs de kanten ook egaal omhoog komt.
Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul met bakparels en bak 10 minuten blind.
Haal uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier.
Vulling
Meng het ei, de hazelnootpasta, de vetstof en suiker in de keukenrobot tot een egale massa.
Voeg de chocolade toe en meng goed.
Giet de vulling in de voorgebakken taartvorm.
Rol het overgebleven deeg (bestuift met flink wat cassavemeel) uit tot een lap, snijd er reepjes van en leg ze in rastervorm op de vulling.
Zet de taart terug in de oven en bak 25 à 30 minuten.
Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en ontvorm dan voorzichtig.
Laat op een rooster afkoelen.
Gerelateerd