Paleo fudge met veenbessen en walnoten
Porties Prep Tijd
36stukjes fudge 30minuten
Passieve Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
36stukjes fudge 30minuten
Passieve Tijd
4uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de esdoornsiroop in een kookpot met dikke bodem aan de kook, zet het vuur zacht en laat het zachtjes pruttelen, tot de siroop tot ongeveer de helft ingekookt is.
  2. Laat ondertussen de cacaoboter en ghee au bain marie smelten.
  3. Laat indien nodig de kokosboter smelten (als je deze vers maakt volgens instructies onderaan is dit niet nodig). Roer de zachte kokosboter onder de esdoornsiroop, op zacht vuur.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten vetten bij de esdoornsiroop (die nog steeds op zacht vuur staat). Roer steeds tot het vet opgenomen is. Ga door tot alle cacaoboter/ghee opgenomen is en je een egale crème krijgt.
  5. Haal de pot van het vuur. Roer er de walnoten en veenbessen onder.
  6. Bekleed een vorm van 20×20 cm (of 2 cakevormen van 10×20 cm) met bakpapier. Giet de fudge hierin. Klop de vorm(en) even op het aanrecht, zodat eventuele luchtbellen naar boven komen.
  7. Zet in de koelkast en laat minstens 4u afkoelen. Haal de fudge dan voorzichtig uit de vorm(en) en snijd met een scherp mes in blokjes. Bewaar in de koelkast.
Notities

Als je geen kokosboter of santen vindt kan je dit heel eenvoudig zelf maken: doe 125 gr kokosrasp in een blender of keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot de kokosrasp verandert in kokosboter. Dit kan tot 10 à 15 minuten duren. Veeg af en toe de randen van de keukenmachine/blender schoon met een spatel.

Volgen en delen