Paleo hamburger broodjes

Paleo hamburger broodjes

Ik had al een paar pogingen gewaagd, maar echt succesvol waren ze toch niet te noemen. Eetbaar, ja. Goed te doen. Valt mee. Maar de textuur van een echt broodje kreeg ik toch nooit te pakken.  Met amandelmeel waren ze te zwaar, met kokosmeel te droog (en mijn darmen houden daar niet van, helaas!), met tapioca te taai. Enter mijn nieuwe favoriete meelsoort: cassave! OK, het is niet gelijk een echte pistolet of broodje van bij de bakker, maar wel lekker! Ze laten zich mooi snijden en vallen niet uit elkaar (wat met noten- of kokosmeel wel makkelijk gebeurt). En ook de smaak komt eigenlijk best dicht bij een broodsmaak. Mijn altijd sceptische zonen (toch zeker wat het brood-achtige baksels betref) vonden ze lekker. En ik heb zelf ook gesmuld! Voor mij was eentje meer dan genoeg, mijn puberjongens hebben er wel 2 gegeten, en als ik ze niet tegenhield nog een 3de ook (waar blijven ze het steken, die jongens!).

burgerbun

Volgen en delen
Paleo hamburger broodjes
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 broodjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Porties Prep Tijd
8 broodjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Paleo hamburger broodjes
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 broodjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Porties Prep Tijd
8 broodjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Ingrediënten
Porties: broodjes
Instructies
  1. Doe de lauwe melk, gesmolten vetstof en gist in een kommetje en meng goed. Laat 5 minuten staan.
  2. Doe ondertussen het cassavemeel, de vlozaadvezel en 1 ei in de mengkom van een keukenmachine (of een grote kom). Voeg het gistmengsel toe en begin te mengen. Voeg nu beetje bij beetje het lauwe water toe tot je een stevig maar niet te droog deeg krijgt.
  3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er bolletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een handdoek. Laat 45 minuten rijzen.
  4. Bestrijk de broodjes met het andere, losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  5. Verwarm de oven voor op 190°C en bak de broodjes gedurende 20 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

10 comments on “Paleo hamburger broodjesAdd yours →

  1. is cassavemeel en tapiocameel eigenlijk niet hetzelfde?
    Ik lees dat tapioca gemaakt wordt van de cassavewortel?
    Ga je recept zeker proberen.
    Kan je er ook een volledig brood van maken bv in de broodbakmachine?
    Groetjes,

    Lieven.

    1. Cassavemeel is de hele wortel, tapioca is enkel het zetmeel. Ik heb er al een heel broodje van gevormd (de baktijd verdubbelt dan) maar met de broodbakmachine weet ik niet of dat gaat werken, ik heb dat niet. Maar je kan het altijd eens proberen natuurlijk 🙂

    1. Ik koop het in de etnische winkeltjes in de buurt van het Sint-Jansplein in Antwerpen. Bij Afrikaanse, Indische en aziatische winkels vind je dat wel. Het heet ook Kokonte-Lafu of Fufu. Let wel op dat het enige ingrediënt cassavemeel is, er zijn ook mengsels.Ik heb het nog niet online gevonden.
      Je hebt ook Gari, dat is cassavemeel dat in olie gebakken is tot dikke korreltjes. Dat gebruik ik als paneermeel, om bv. fishsticks te maken!

  2. bedankt om de heel duidelijke uitleg. Ik heb in de Aalmoezenierstraat “tapioca da terrinha”gekocht; als ingrediënten staat “Fécula de Mandioca e Agua” als je op internet kijkt onder “Beiju” dan vindt je allerlei bereidingen van pannenkoeken. Is dit nu cassavemeel of tapioca met water? En weet u of je het gewoon kunt gebruiken voor brood

    1. Dag Chantal, dat lijkt me tapioca te zijn, dat is enkel het zetmeel. Cassavemeel is van de hele knol, tapioca is enkel het zetmeel. Het zetmeel wordt door middel van water gescheiden van de rest van het meel, daarom dat er ook water als ingrediënt op staat. Als je enkel tapioca gebruikt worden de broodjes erg taai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.