Dit is zowat de allerlekkerste pompoensoep die ik ooit gemaakt heb, en ik schrok eigenlijk dat ik hem nog niet op dit blog had gezet! Wel, het is nooit te laat voor een lekker pompoensoep-recept, dus hier is het dan 🙂 .
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen hokaido of flespompoen
- 1 theelepel korianderzaad
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel grof zeezout
- olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 8 plakjes prosciutto de helft fijngesnipperd, de rest heel
- 1 handvol verse salieblaadjes de helft fijngesnipperd, de rest heel
- 1 liter beenderbouillon
- 1 blikje kokosmelk (zonder gommen of stabilisatoren)
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C. Stamp de chilipeper, korianderzaadjes en het zout fijn in een vijzel.
- Snijd de pompoen in schijven en leg die op een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel de pompoenstukjes met olijfolie en strooi de gemalen specerijen erover. Meng even onder elkaar en bak in de oven gedurende 30 minuten. Laat ze daarna licht afkoelen, verwijder de pel en snij in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een soepketel, bak hierin de ui op middelhoog vuur tot hij zacht is. Voeg de fijngesneden prosciutto en de salie toe en roerbak 5 minuten.
- Doe de pompoen en bouillon erbij en laat 30 minuten op zacht vuur koken. Pureer alles met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Als de soep te dik is eventueel nog een beetje bouillon bijvoegen.
- Leg, terwijl de soep kookt, de prosciutto op dezelfde bakplaat als de pompoen (ja, op hetzelfde bakpapier, de kruiden geven extra smaak!) en bak de sneetjes 10 à 15 minuten (of tot ze krokant zijn) in de oven. Bak in een koekenpan de salieblaadjes knapperig in wat olijfolie. Laat de gebakken salieblaadjes op keukenpapier uitlekken.
- Verdeel de soep over kommen, garneer met een geutje kokosmelk, een sneetje krokante prosciutto en knapperige salieblaadjes.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Pittige pompoensoep”Voeg die van jou toe →