Pollo alla cacciatora
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kruid de stukken kip met zout, peper en chili naar smaak
  3. Smelt de vetstof in een gietijzeren kookpot (type Le Creuset) op middelhoog vuur en fruit de ui, wortelen en selder tot de ui transparant is. Voeg de teentjes look en anchofis fillets toe en roer tot de anchovisjes ‘gesmolten’ zijn. Voeg de olijven, rozemarijn, passata en concentraat toe en laat zachtjes sudderen.
  4. Verhit ondertussen een gietijzeren pan op hoog vuur en braad hierin de stukken kip in delen aan tot ze een goudbruin korstje hebben. Houd de stukken kip apart op een bord. Als alle stukken kip aangebraden zijn en op het bord liggen, deglaceer dan de pan met de rode wijn. Voeg dit vocht bij de saus in de kookpot. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en voeg alle stukken kip toe. Zorg ervoor dat alle kip met saus bedekt is.
  5. Zet het deksel op de kookpot of dek af met een dubbele laag aluminium folie. Zet de pot in de oven en bak gedurende 1,5 à 2 uur.
  6. Verwijder het takje rozemarijn voor het opdienen en serveer met een slaatje en een goed glas rode wijn.
Notities

Je kan dit ook in de slowcooker maken. Laat deze dan 6 à 8 uur op “laag” staan.