Pompoen kruidkoek
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de pompoenpuree, eieren, water, kokosolie, honing, rietsuikermelasse en rapadura in de keukenmachine.
  2. Zeef het cassavemeel en kastanjemeel erbij en voeg zeezout, natriumbicarbonaat, wijnsteenbakpoeder, speculaaskruiden en kaneel toe. Meng tot een homogene massa
  3. Verwarm de oven voor op 180°C
  4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm (of 2 cakevormen van 10 x 20 cm ongeveer).
  5. Bak 1 uur in de oven.
  6. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Notities

Voor de pompoenpuree: snijd een pompoen (ik gebruikte een Kabocha pompoen, maar Hokkaido – zoals op de foto – of flespompoen kan ook) in schijven (verwijder de zaden) en leg ze op een ovenplaat. Bestrijk elke schijf met een beetje olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de pompoen gedurende 30 minuten. Verwijder nu de schil en pureer de pompoen met een roerzeef, staafmixer, blender of keukenmachine. Je kan de puree ook in porties invriezen.