De fruitbomen in de tuin van mijn ouders hangen vol heerlijke vruchten: ik kreeg al emmers vol appelen (oh wat hou ik van verse appelmoes!), peren en heerlijk sappige paarse pruimpjes. Véél heerlijk sappige pruimpjes. Zoveel dat ik het merendeel gehalveerd en ontpit heb en in porties ingevroren heb. En deze overheerlijke upside-down cake bakte. En ik weet zeker dat hij lekker was, want zelfs mijn mams lustte hem 🙂 . Ik heb deze cake al verschillende keren gemaakt, de eerste keer met verse pruimen, de volgende keren met bevroren (ontdooide) pruimen en beide versies lukken even goed! Ook een variant met rabarber i.p.v. pruimen viel erg in de smaak.
Ingrediënten
- 50 + 75 gr honing
- +/- 1 kg pruimen doormidden gesneden en ontpit
- 3 eieren
- 50 gr kokosolie
- 100 ml amandelmelk
- 200 gr amandelmeel
- 100 gr arrowroot of tapiocazetmeel
- 1 theelepel natriumbicarbonaat
- 1 snufje zout
- 1 snuf bourbon vanillepoeder
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt 50 gr honing en verdeel die over de bodem van een ronde taartvorm van 24 cm Ø. Schik de gehalveerde pruimen met snijvlak naar beneden in de taartvorm. Zet de vorm in de oven en bak de pruimen gedurende 15 minuten.
- Klop de eieren los met de gesmolten kokosolie, de overige honing en amandelmelk. Voeg de overige ingrediënten toe en meng kort tot een homogeen beslag. Haal de taartvorm uit de oven, verdeel het beslag voorzichtig over de pruimen en strijk glad. Zet de vorm terug in de oven en bak gedurende 30 minuten.
- Haal uit de oven en laat de cake licht afkoelen. Snijd de randen los en keer de cake om op een rooster. Laat verder afkoelen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Pruimen upside-down cake”Voeg die van jou toe →