Rabarber- of appelcrumble
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
55minuten 24uur
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
55minuten 24uur
Ingrediënten
Voor de crumble:
Voor de rabarber:
Als je liever appel crumble maakt:
Instructies
Vanille ghee
  1. Begin een dag op voorhand (of een paar uur) met de vanille ghee: smelt 200 gr ghee of boter in een pannetje met dikke bodem. Snijd het halve vanillestokje in de lengte doormidden en haal er met de achterkant van een mes de zaadjes uit. Doe het stokje en de zaadjes bij de ghee en laat 10 minuten sudderen. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Crumble
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Maak de crumble door alle ingrediënten voor de crumble met je vingers te mengen. Meng niet te lang, het moet geen homogeen deeg worden maar allemaal kruimels.
  3. Meng de rabarber (of de appels) met de gesmolten ghee en kokosbloesemsuiker en verdeel dit over de bodem van een keramische taartvorm.
  4. Verdeel de kruimels over het fruit.
  5. Bak gedurende 55 minuten in de oven.
  6. Laat 10 minuten afkoelen en serveer met vanille-ijs of (kokos)room.