Ragù alla Bolognese
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
3uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de ui, de wortel en het takje selder tot brunoise (heel fijne blokjes).
  2. Verhit de ghee en olijfolie in een pot met dikke bodem (liefst een gietijzeren, type Le Creuset). Bak de spekblokjes aan.
  3. Zet het vuur iets lager en fruit de fijngesneden groenten en knoflook tot ze glazig zijn.
  4. Voeg het gehakt toe en bak het rul op middelhoog vuur. Blus met de wijn of bottenbouillon.
  5. Voeg de passata en tomatenconcentraat toe en net genoeg water om een dikke saus te bekomen. Kruid met zout en peper.
  6. Zet het vuur laag en laat 3 uur sudderen. Voor het allerlekkerste resultaat maak je de saus een dag op voorhand, zodat de smaken nog beter tot hun recht komen.
  7. Serveer met tagliatelle en rasp er een goede kwaliteit Parmiggiano of Grana over. Voor een lowcarb/paleo/project30 versie: serveer met courgetteslierten of pompoenspaghetti.
Notities

De wijn kan vervangen worden door beenderbouillon tijdens project 30.