Roze meringues
Porties Prep Tijd
100meringues 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2uur 1nacht
Porties Prep Tijd
100meringues 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2uur 1nacht
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de frambozen en 2 eetlepels rietsuiker in een pannetje met dikke bodem. Kook de frambozen op zacht vuur, roer ze met een lepel tot moes. Doe de frambozenmoes in een zeef en druk deze er met een lepel door, zodat alleen de zaadjes in de zeef blijven. Laat de frambozencoulis afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 2 à 4 bakplaten (ik heb een grote oven van 90 cm breed en had 2 volle bakplaten en nog 1/3de bakplaat nodig) met bakpapier.
  3. Verdeel de rietsuiker over 1 van de bakplaten. Zet de bakplaat met de suiker in de voorverwarmde oven gedurende 5 minuten.
  4. Doe ondertussen de eiwitten in de kom van de mixer. Zet de mixer na 3 minuten op de lage stand aan. Als de 5 minuten om zijn zet dan de mixer op de hoge stand. Haal de suiker uit de oven en giet deze met behulp van het bakpapier in een kom (vouw het bakpapier zodat je een “teutje” krijgt om te gieten).
  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 100°C.
  6. Als het eiwit stevig wordt voeg je het zout en de kardemom toe. Giet daarna de warme suiker al kloppend bij het eiwit. Als al de suiker onder het eiwit gemengd is, laat de mixer dan nog verder kloppen, tot het eiwit mooi glanzend is. Als je een beetje eiwit tussen 2 vingers wrijft mag je geen korreltjes meer voelen.
  7. Druppel de frambozencoulis over het stevige eiwit en spatel het licht onder het eiwit, tot je roze strepen krijgt.
  8. Schep het eiwit met behulp van een spatel in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit rondjes op het bakpapier (je kan het bakpapier als je wil aan de hoekjes “vastkleven” met een beetje eiwit, zodat het niet verschuift), tot al het eiwit op is.
  9. Zet de bakplaten in de oven. Laat 2 uur bakken. Zet de oven uit en laat de meringues een nacht in de oven staan, of tot de oven helemaal afgekoeld is.
  10. Bewaar de meringues in een luchtdicht afgesloten doos.