Rozijnen bolletjes
Maaltijd
gebak
,
lunch
,
ontbijt
,
snack
Prep Tijd
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
25
minuten
40
minuten
Prep Tijd
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
25
minuten
40
minuten
Ingrediënten
200
ml
water
lauwwarm
200
ml
notenmelk naar keuze
lauwwarm
1
eetlepel
honing
9
gr
droge gist
250
gr
rijstmeel
100
gr
aardappelzetmeel
100
gr
tapiocazetmeel
150
gr
geel maismeel
(fijn polenta meel)
2
eetelepels
psyllium husk
2
snufjes
zout
2
eieren
4
eetlepels
olijfolie
2 à 3
handjesvol
rozijnen
Instructies
Meng het water, de notenmelk en de honing. Voeg de droge gist toe, roer om en zet het 10 minuten opzij, om de gist te activeren.
Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de natte ingrediënten toe en meng met een houten lepel tot een kleverig, homogeen deeg.
Lepel het deeg in een muffin vorm. Dek af met een handdoek en laat 40 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de rozijnenbroodjes 20 à 25 minuten. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rekje.
Gerelateerd