Spaghetti al tonno
Porties
4personen
Kook Tijd
10minuten
Porties
4personen
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een pot met ruim water aan de kook, voeg het zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pot of pan met dikke bodem (waar de pasta ruim in past) op middelhoog vuur, voeg de knoflook en de ansjovispasta toe en laat even pruttelen.
  3. Voeg de zongedroogde tomaatjes, chilivlokken en tonijn (en eventueel de olijven) toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zet het vuur laag tot de pasta klaar is.
  4. Giet de spaghetti af en laat even kort schrikken in koud water.
  5. Voeg de spaghetti toe aan de pan met de tonijn en roer alles onder elkaar. Als je merkt dat de spaghetti te droog is voeg dan nog wat olijfolie toe!
  6. Serveer de spaghetti en strooi er wat peterselie over.
  7. Smakelijk!
Notities

Ik koop glutenvrije pasta van het merk ‘Rizopia’ bij de natuurwinkel. Deze pasta heeft als enige ingrediënt bruine rijst, en vind ik persoonlijk het lekkerst.