Tijgerpap
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de tijgernoten tot een grof meel in een keukenrobot of koffiemolentje. Het kan geen kwaad als er nog wat grotere stukjes inzitten, dan heb je wat knabbel.
  2. Doe de tijgernoten, het water en snufje zeezout in een pannetje met dikke bodem. Breng zachtjes aan de kook en laat op zacht vuur 10 minuten sudderen. Roer af en toe met een spatel, zodat het niet aan de bodem gaat kleven. Als de pap te dik wordt voeg dan nog wat water toe.
  3. Zet na 10 minuten het vuur uit en roer er een klontje boter of ghee onder. Werk af met toppings. Mijn favorieten: 1 geplette banaan en 1 eetlepel He-Be Crunchy yogurt topping amandel-aardbei. Maar je kan ook sesamzaad, zonnebloempitten, grofgehakte noten (walnoten, pecans, pistaches,…), kokosvlokken enz. toevoegen.