Torta caprese met hazelnoten
Deze taart is niet zo groot, maar door de vulling wel redelijk zwaar.
Porties Prep Tijd
8personen 45minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35minuten 1uur
Porties Prep Tijd
8personen 45minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35minuten 1uur
Ingrediënten
Voor de Torta Caprese:
Voor de chocolade-hazelnootpasta:
Instructies
Torta Caprese
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en schud ze van de plaat in een handdoek. Wrijf ze flink rond in de handdoek, opdat de meeste bruine pelletjes loskomen. Leg de hazelnoten opzij en laat ze afkoelen.
  3. Smelt de boter of ghee in een pannetje met dikke bodem. Hak de afgekoelde hazelnoten met het zetmeel fijn in de keukenmachine.
  4. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker. Voeg de gemalen hazelnoten, gezeefde cacao en gesmolten chocolade en boter erbij.
  5. Klop de eiwitten op met de snuf zout en de overige suiker. Hef het voorzichtig onder het beslag.
  6. Vet een springvorm in en giet het beslag hierin (gebruik een kleinere, hogere springvorm als je het gebak wilt vullen). Bak gedurende 35 minuten. Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
Chocolade-hazelnootpasta
  1. Smelt de boter (of ghee) samen met de chocolade, roer er de hazelnootpasta onder.
Samenstellen
  1. Snijd de torta caprese in 3 lagen en verdeel de chocolade-hazelnootpasta over 2 lagen. Dek af met de 3de laag en werk af met chocoladeganache (half om half chocolade en kokosroom) indien gewenst.
Notities

Ik gebruikte bloemsuiker van ongeraffineerde rietsuiker, een volgende keer wil ik ze eens met kokosbloesemsuiker maken.

Met hazelnootpasta bedoel ik pasta gemaakt van 100% hazelnoten, zoals deze.