Varkensvlees met appels in de slowcooker

Varkensvlees met appels in de slowcooker

Ik was vandaag eigenlijk van plan om chorizo spiced pork te maken in de slowcooker, maar veranderde van gedachten terwijl ik ontbijt was aan het maken voor mezelf. Ik had 2 plakken vers spek gebakken in spek en dan 1 appel (in schijven) en wat kaneel toegevoegd. Dat was zo lekker dat ik besliste om het varkensvlees met appels klaar te maken. En dat viel goed mee!

varkensvlees_slowcooker

Volgen en delen
Varkensvlees met appels in de slowcooker
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 15 minuten
Kook Tijd
6 uur
Porties Prep Tijd
5 personen 15 minuten
Kook Tijd
6 uur
Varkensvlees met appels in de slowcooker
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 15 minuten
Kook Tijd
6 uur
Porties Prep Tijd
5 personen 15 minuten
Kook Tijd
6 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de slowcooker op laag. Verwarm vetstof in een (gietijzeren) pan en bak het spek, de appels, ui en knoflook op middelhoog vuur. Doe het in de slowcooker.
  2. Smelt nog wat vetstof in dezelfde pan en bruin het varkensvlees (gekruid met zout en peper) aan alle kanten. Doe het mee in de slowcooker, samen met tijm en rozemarijn.
  3. Deglaceer de pan met de cider (of water of beenderbouillon), doe het bij de rest in de slowcooker.
  4. Laat nu de slowcooker de rest van het werk doen en laat het op laag gedurende 6 uur sudderen. Breng op smaak met peper en zout
Notities

Voor Whole30/Project 30: vervang de cider door bottenbouillon
Voor Auto-immuun paleo: laat de peper weg

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Varkensvlees met appels in de slowcookerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.