Ik was vandaag eigenlijk van plan om chorizo spiced pork te maken in de slowcooker, maar veranderde van gedachten terwijl ik ontbijt was aan het maken voor mezelf. Ik had 2 plakken vers spek gebakken in spek en dan 1 appel (in schijven) en wat kaneel toegevoegd. Dat was zo lekker dat ik besliste om het varkensvlees met appels klaar te maken. En dat viel goed mee!
Ingrediënten
- 2 dikke plakken gezouten spek in blokjes
- 1,5 kg varkensvlees (ik gebruikte schouderkarbonades en ribben, als er maar vet aan hangt!)
- 2 flinke appels geschild en in blokjes
- 1 grote ui in blokjes
- 2 teentjes knoflook in schijfjes
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 250 ml cider van een goede kwaliteit, niet zoet ('hard cider')
- vetstof (ghee, reuzel, kokosolie, boter)
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Porties: personen
Instructies
- Zet de slowcooker op laag. Verwarm vetstof in een (gietijzeren) pan en bak het spek, de appels, ui en knoflook op middelhoog vuur. Doe het in de slowcooker.
- Smelt nog wat vetstof in dezelfde pan en bruin het varkensvlees (gekruid met zout en peper) aan alle kanten. Doe het mee in de slowcooker, samen met tijm en rozemarijn.
- Deglaceer de pan met de cider (of water of beenderbouillon), doe het bij de rest in de slowcooker.
- Laat nu de slowcooker de rest van het werk doen en laat het op laag gedurende 6 uur sudderen. Breng op smaak met peper en zout
Notities
Voor Whole30/Project 30: vervang de cider door bottenbouillon
Voor Auto-immuun paleo: laat de peper weg
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Varkensvlees met appels in de slowcooker”Voeg die van jou toe →