Varkensvlees met appels in de slowcooker
Porties Prep Tijd
5personen 15minuten
Kook Tijd
6uur
Porties Prep Tijd
5personen 15minuten
Kook Tijd
6uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de slowcooker op laag. Verwarm vetstof in een (gietijzeren) pan en bak het spek, de appels, ui en knoflook op middelhoog vuur. Doe het in de slowcooker.
  2. Smelt nog wat vetstof in dezelfde pan en bruin het varkensvlees (gekruid met zout en peper) aan alle kanten. Doe het mee in de slowcooker, samen met tijm en rozemarijn.
  3. Deglaceer de pan met de cider (of water of beenderbouillon), doe het bij de rest in de slowcooker.
  4. Laat nu de slowcooker de rest van het werk doen en laat het op laag gedurende 6 uur sudderen. Breng op smaak met peper en zout
Notities

Voor Whole30/Project 30: vervang de cider door bottenbouillon
Voor Auto-immuun paleo: laat de peper weg