Vorige week plaatste ik een bestelling bij OKvlees voor goed, biologisch vlees. Al vond ik het wel raar, vlees bestellen via internet en het dan gaan ophalen in het postkantoor, het vlees (bevroren, goed verpakt met droog ijs) zag er heel goed uit! Een van de dingen die ik eens wou proeven, maar die ik bij de lokale slager niet vond, zijn varkenswangen. En nu ik ze geproefd heb komen ze zeker nog wel eens terug op het menu: het was overheerlijk! Ik heb ze zo bereid:
Ingrediënten
- 700 gr varkenswangen
- 300 gr sjalotten gepeld
- 1 ui gesnipperd
- 250 gr spek in blokjes gesneden
- 1 flesje Trippel of trappist, glutenvrij!
- 5 raapjes in stukken gesneden
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- vetstof ghee, reuzel, kokosolie, boter
Porties: personen
Instructies
- Haal het vlees minstens 1 uur voor bereiding uit de koelkast. Kruid met zout en peper. Zet de slowcooker aan op 'laag'.
- Smelt een beetje vetstof in een gietijzeren pan en fruit de gesnipperde ui. Doe de uien in de slowcooker.
- Bak de spekblokjes in dezelfde pan en doe dan bij de ui in de slowcooker.
- Zet de pan op een hoog vuur, voeg een beetje vetstof toe en schroei de varkenswangen aan alle kanten dicht. Doe het vlees bij in de slowcooker.
- Fruit de sjalotten in de pan en leg ze op het vlees.
- Blus de pan met het bier en roer goed om alles los te maken in de pan. Doe het bier in de slowcooker. Zet het deksel op de slowcooker en laat 4 uur sudderen.
- Voeg de raapjes bij en laat nog zo'n 2 à 4 uur sudderen.
Notities
Gebruik bottenbouillon ipv bier voor een Whole30/Project30 variant.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Varkenswangen in de slowcooker”Voeg die van jou toe →