Varkenswangen in de slowcooker
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
6 à 8uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
6 à 8uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het vlees minstens 1 uur voor bereiding uit de koelkast. Kruid met zout en peper. Zet de slowcooker aan op ‘laag’.
  2. Smelt een beetje vetstof in een gietijzeren pan en fruit de gesnipperde ui. Doe de uien in de slowcooker.
  3. Bak de spekblokjes in dezelfde pan en doe dan bij de ui in de slowcooker.
  4. Zet de pan op een hoog vuur, voeg een beetje vetstof toe en schroei de varkenswangen aan alle kanten dicht. Doe het vlees bij in de slowcooker.
  5. Fruit de sjalotten in de pan en leg ze op het vlees.
  6. Blus de pan met het bier en roer goed om alles los te maken in de pan. Doe het bier in de slowcooker. Zet het deksel op de slowcooker en laat 4 uur sudderen.
  7. Voeg de raapjes bij en laat nog zo’n 2 à 4 uur sudderen.
Notities

Gebruik bottenbouillon ipv bier voor een Whole30/Project30 variant.