Vegan pasta-saus
De hoeveelheden hieronder waren voor een volle pot. Je kan deze aanhouden en een deel in porties invriezen, of de hoeveelheden halveren.
Porties Prep Tijd
12personen 30minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
12personen 30minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe genoeg olijfolie en kokosolie (half om half) in een (gietijzeren) pot om de bodem ruim te bedekken (niet gierig zijn!). Fruit de fijngesneden ui en knoflook 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomatenpasta toe en laat nog een paar minuten fruiten.
  2. Hak ondertussen de aubergines in de keukenmachine tot fijne stukjes. Doe het ‘aubergine-gehakt’ mee in de pot en hak dan de champignons ook tot ‘gehakt’. Doe in de pot, kruid met de Magic Mushroom powder en laat 5 minuten fruiten, tot het vet helemaal opgeslorpt is door de groenten. Voeg de passata en balsamico azijn toe en roer goed door. Breng aan de kook. Laat de saus op een laag uur gedurende ongeveer 2 uur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer met ‘zucchetti’. Deze saus is ook erg lekker lauw of koud als dipsaus met bv. bakbananen-chips!