Wafeltjes van zoete aardappel
Porties Prep Tijd
12wafels 25minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
12wafels 25minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de zoete aardappelen in stukken en kook ze in de kokosmelk tot ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten). Laat even afkoelen.
  2. Doe de gekookte zoete aardappelen met de kokosmelk in een keukenmachine. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag. Het beslag moet dik zijn, maar niet droog. De consistentie van cakebeslag ongeveer.
  3. Laat het wafelijzer opwarmen. Doe als het warm is een schep beslag in elk deel van je wafelijzer. Ik heb een wafelijzer waarmee je 2 grote wafels kan bakken, ik deed met een ijsschep een schep beslag in elk deel.
  4. Laat ongeveer 5 minuten bakken (afhankelijk van je wafelijzer). De wafels moeten lichtbruin gebakken zijn.
  5. Haal de wafels met behulp van een spatel uit het wafelijzer en leg ze op een rooster.
  6. Bak de rest van het beslag op.
Volgen en delen