Ik had al zin in deze soep sinds ik vorige week nog een rookworst van OKvlees.nl in de diepvriezer tegenkwam, en er (weer) courgette en prei in mijn groentenpakket zat. De prei en de courgettes waren niet genoeg om als hoofdgerecht te dienen, en ik had geen zin in weer ‘gemixte soep’ te maken, ik wou soep met brokken! En deze soep werd helemaal wat ik in gedachten had. Ik geef hier de hoeveelheden mee die ik gebruikte, maar dat komt niet zo nauw. Je zou er ook nog erwtjes, of spruitjes aan toe kunnen voegen. Ik kijk er al naar uit om de rest de komende dagen als lunch te eten!
De rookworst van OKvlees.nl is trouwens erg lekker en bevat geen kleur- of smaakmiddelen, ze is ook echt gerookt (ipv toegevoegd rookaroma). Enkel het rijstmeel erin is niet paleo, maar dat verdraag ik wel, dus maak ik er geen probleem van.
- 4 stronken prei in fijne ringetjes
- 4 courgettes ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 aardappelen geschild en in stukjes gessneden
- 1 flink handvol verse salieblaadjes
- 2 à 3 teentjes knoflook gepeld en doormidden gesneden
- olijfolie
- 1,5 liter beenderbouillon
- 1 rookworst in schijfjes gesneden
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- Verwarm de olijfolie in een soepketel en fruit de uien en look. Voeg de prei toe en laat even mee fruiten. Voeg de aardappelen, een 4-tal blaadjes salie en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Voeg de courgetteblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Breng terug op smaak en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef of de soep goed op smaak is, kruid eventueel nog bij. Voeg de schijfjes rookworst toe en laat ze doorwarmen.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpannetje en bak hierin de overige salieblaadjes tot ze krokant zijn. Bestrooi met zeezout.
- Serveer de soep in kommen en werk af met een paar krokante salieblaadjes.
0 reacties op “Winterse courgette-preisoep”Voeg die van jou toe →