Winterse courgette-preisoep
Porties Prep Tijd
10personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
10personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de olijfolie in een soepketel en fruit de uien en look. Voeg de prei toe en laat even mee fruiten. Voeg de aardappelen, een 4-tal blaadjes salie en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Voeg de courgetteblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Breng terug op smaak en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef of de soep goed op smaak is, kruid eventueel nog bij. Voeg de schijfjes rookworst toe en laat ze doorwarmen.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpannetje en bak hierin de overige salieblaadjes tot ze krokant zijn. Bestrooi met zeezout.
  3. Serveer de soep in kommen en werk af met een paar krokante salieblaadjes.