Zuivelvrije coleslaw
Ingrediënten
Basis
Afwerking (facultatief)
Dressing
Instructies
  1. Meng de groenten in een ruime kom.
  2. Meng in een aparte kom alle ingrediënten voor de dressing. De avocado kan je weglaten, of je kan hem gebruiken om de mayonnaise te vervangen. Je kan hier nog verse of gedroogde groene kruiden toevoegen, naargelang welke groenten gebruikt werden of wat je erbij wil eten. Bv dille (bij zalm), chilivlokken voor wat extra pit,…
  3. Meng de dressing onder de groenten. Bewaar in een grote glazen kom die je luchtdicht kan afsluiten.
  4. Doe een portie op je bord en werk af met noten en/of zaden, extra kruiden, wat ringetjes bosui,….
Notities

Je kan variëren met witte en rode kool en andere geraspte groenten.Ik maakte hem al met een mengsel van witte kool en geraspte wortelen (leuk met zowel oranje als paarse wortels voor extra kleur); rode kool en geraspte rode biet. Andere groenten die er goed bijpassen zijn fijngesneden venkel, bleekselder, lente-uitje in fijne ringetjes,… Kijk voor meer variaties in het recept van La Belle au Bois.

Ik gebruik zwarte (gefermenteerde) knoflook voor de dressing. Deze heeft een zachte, gekarameliseerde smaak die niet overheersend wordt als je hem laat staan. Je kan ook gepofte knoflook gebruiken. Verse knoflook zou ik alleen gebruiken als je de hele portie ook opeet, want die kan gaan overheersen als je het een paar dagen laat staan.