Roasted asparagus with chorizo

Last week I saw this recipe being prepared on TV and as I had asparagus in my fridge I decided to make this. I prefer the Italian green asparagus to the typically white Belgian and Dutch asparagus and slightly modified the recipe to our taste. It’s an easy way to make asparagus, but wow, so good!

  • 500 gr (green) asparagus, peeled and woody end cut off
  • 75 gr chorizo, diced
  • zest of 1 lime
  • 125 ml olive oil (1/2 cup)
  • handful of parmesan flakes
  • Danish smoked sea salt
  • freshly ground black pepper

Preheat the oven to 200°C (390°F).

Put the asparagus on a lined cookie sheet in one layer. Put the olive oil, zest of lime and chorizo in a saucepan and let it simmer on low for about 10 minutes. Pour this over the asparagus and season with freshly ground black pepper and danish smoked sea salt flakes.

Put the asparagus in the oven for 15 minutes. Turn them around one by one and put them back in the oven for 15 minutes.

Remove from the oven and sprinkle with the parmesan flakes. Serve immediately, with some additional smoked salt.

 

Ik zag vorige week dit recept in een reclamefilmpje op TV, en aangezien ik een bundel asperges in the koelkast had liggen besloot ik ze zo klaar te maken. Ik heb een voorkeur voor de Italiaanse groene asperges en eet die veel liever als de typisch Belgisch/Nederlandse witte asperge. Ook paste ik het recept een beetje aan onze smaak aan. Het is een makkelijke manier om asperges klaar te maken, maar wauw, wat een smaak!

  • 500 gr (groene) asperges, met een dunschiller geschild en houterige uiteindes verwijderd
  • 75 gr chorizo, in kleine blokjes
  • zeste van 1 limoen
  • 125 ml olijfolie
  • handvol schilfers parmiggiano
  • Deens gerookt zout
  • versgemalen zwarte peper.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de asperges in 1 laag op een bakplaat met bakpapier. Doe de olijfolie, limoenzeste en chorizo in een steelpannetje en laat het op laag vuur zo’n 10 minuten konfijten. Giet dit alles over de asperges en kruid met versgemalen zwarte peper en deens gerookt zout.

Zet de asperges 15 minuten in de oven. Draai alle asperges om en zet nog eens 15 minuten in de oven.

Haal uit de oven en strooi er de schilfers kaas over. Serveer onmiddelijk en geef er nog wat gerookt zout bij.

1 reactie op “Roasted asparagus with chorizoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.