Roasted vegetables

Roasted vegetables

This is the easiest – and according to us – tastiest way of preparing most vegetables. And it’s so easy anyone can do this. And it gives you half an hour to concentrate on how you want to prepare your meat/fish/eggs (or maybe prepare the table, check twitter or facebook and read some blog posts) while these beauties just prepare themselves!

You can do this with almost any vegetable. I already roasted: broccoli, cauliflower, zucchini squash, parsnips, sweet potatoes, fennel, beets, pumpkins, eggplants (halves and slices), bell peppers, onions, tomatoes, carrots etc. etc. So this isn’t really a recipe, more a guideline 😉 . I always prepare too much, so I can take leftovers in my lunchbox to work.

  • Vegetables, washed, peeled and cut in pieces/crescents/fries (I used fennel, onions, sweet potatoes, red beets and bell peppers today – I put the bell peppers in a separate dish, as I’m not eating nightshades at the moment)
  • Salt and pepper to taste
  • dried or fresh herbs to taste (rosemary, thyme, oregano, marjoram, basil, mint, parsley,…) or spices (coriander seeds, paprika, chili-flakes,…)
  • good quality extra virgin olive oil

Preheat the oven to 200°C (400°F). Put the vegetables in a roast tin, add herbs, spices, salt and pepper to taste. Drizzle with the oil and mix with your hands. Bake about 30 minutes (some roots like red beets might require a little more time) until veggies are soft inside. Serve with meat, fish or eggs.

Dit is de makkelijkste – en volgens ons – en smakelijkste manier om de meeste groenten klaar te maken. En zo makkelijk dat iedereen het kan. En het geeft je een half uur de tijd om je te concentreren op de bereiding van je vlees/vis/eieren (of om de tafel te dekken, twitter en facebook te checken en enkele blogs te lezen terwijl de kip mee in de oven staat) terwijl deze prachtgroensels zichzelf garen!

Je kan dit met bijna elke groente doen, alleen of in combinaties. Ikzelf roosterde zo al: broccoli, bloemkool, courgettes, pastinaken, zoete aardappelen, venkel, bietjes, pompoen, aubergines (halve en schijven), paprika’s, uien, tomaten, wortelen enz. enz. Dit is dan ook niet echt een recept, maar meer een richtlijn 😉 . Ik maak meestal teveel klaar, zodat ik de overschot in mijn lunchbox mee kan nemen.

  • Verschillende groenten, gewassen, gepeld en in stukken/halve maantjes/frietjes gesneden (vandaag was het venkel, ui, zoete aardappel, rode biet en paprika’s – ik deed de paprika’s wel in een aparte schotel, aangezien ik geen nachtschades eet momenteel)
  • zout en peper naar smaak
  • droge of verse kruiden naar smaak (rozemarijn, tijm, oregano, marjolein, basilicum, munt, peterselie,…) of specerijen (korianderzaad, paprika, chili-flakes,…)
  • goede kwaliteit extra virgin olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de groenten in een braadpan, voeg kruiden, specerijen, zout en peper naar smaak toe (wissel eens af!). Besprenkel met olijfolie en meng met je handen. Bak ongeveer 30 minuten (sommige wortels/knollen, zoals rode bietjes, mogen wat langer) tot de groenten gaar zijn. Serveer met een lekker stuk vlees, vis, of eieren.

0 reacties op “Roasted vegetablesVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.