Slow-roasted pork shoulder

Slow-roasted pork shoulder

When I saw this little baby in the grocery store this week, I just had to buy it! I thought I’d figure out how to cook it later, and I did 🙂 . This recipe is so simple, all this piece of meat needs to be awesome is a whole day in the oven.

  • 1 bone-in, fresh pork picnic shoulder (about 6 lb – 2.7 kg)
  • 1 tablespoon sea salt
  • 1 tablespoon freshly ground black pepper
  • 1 tablespoon thyme (fresh or dried)

Remove the skin from the shoulder and rub the meat with the seasoning. Put in a roasting pan and cover tightly with tinfoil. Roast in the oven at 90°C – 195°F, for approximately 7 hours.

Remove the roast from the oven and let it rest – covered – for about 15 minutes.   Cut it into bite-size chunks or strips (around the bone), then slice the meat across the grain and arrange on a platter. Serve with roasted vegetables and enjoy!

Toen ik dit mooi stukje vlees zag liggen in de supermarkt deze week kon ik het niet laten liggen! Ik dacht dat ik wel zou uitvissen hoe ik dat best klaarmaak, en dat lukte inderdaad 🙂 . Dit recept is heel eenvoudig, het enige dat dit pootje nodig heeft om fantastisch te smaken is een hele dag in de oven.

  • 1 verse varkens picnic schouder, met bot (ongeveer 2.7 à 3 kg)
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel tijm (vers of droog)

Snijd het zwoerd van de schouder en wrijf het vlees in met de kruiden. Leg het vlees in een ovenvaste braadpan en bedek met aluminiumfolie, druk dit goed aan. Rooster in de oven op 90°C gedurende ongeveer 7 uur.

Haal de ham uit de oven en laat – afgedekt – ongeveer 15 minuten rusten.  Snijd de ham in stukken van het bot, snijd het vlees dan tegen de draad in plakken en leg op een bord. Serveer met geroosterde groenten en geniet!

4 reacties op “Slow-roasted pork shoulderVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.