I used a recipe by Jamie Oliver as inspiration for this recipe.
- 400 gr (14 oz) smoked mackerel fillets, skin and bones removed, in chunks
- 4 spring onions, sliced
- zest and juice of 1 lime
- 200 gr (7 oz) good quality cream cheese (no additives!) or sour cream
- 1 tablespoon wasabi (Japanese horseradish)
- celtic sea salt and freshly ground black pepper
- cress and sliced radish
Put everything except the salt, pepper and cress in a food processor and pulse until mixed (but still a bit chunky). Taste and add salt and pepper as needed.
Put slices of radish on a plate and put a teaspoon of the paté on top of every slice. Finish with cress.
Ik gebruikte dit recept van Jamie Oliver als inspiratie.
- 400 gr gerookte makreel filets, vel en graten verwijderd, in stukjes
- 4 lente-uitjes, in schijfjes
- zeste en sap van 1 limoen
- 200 gr goede kwaliteit verse kaas of zure room
- 1 eetlepel wasabi
- sel de guérande en versgemale zwarte peper
- tuinkers en schijfjes radijs
Doe alle ingrediënten behalve zout, peper, tuinkers en radijs in de keukenmachine en mix kort tot alles gemengd is tot een grove pasta. Proef even en voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg schijfjes radijs op een bord en doe een lepeltje makreelpaté op elk schijfje (of spuit rosetjes). Werk af met tuinkers.
1 reactie op “Smoked mackerel paté with wasabi”Voeg die van jou toe →