Stuffed peppers

Stuffed peppers

Well hello there, long time no see! I’ve been kind of busy (understatement) with school and life and such, but I thought it was about time I’d post a recipe. Nothing fancy, as at the moment my focus is to get nourishing food in our bellies that is quick and easy to make. I might have slightly underestimated the impact of going to school fulltime on my free time. So let’s not waste any more time and get to the point.

  • sweet peppers
  • a small bunch of rainbow chard (*)
  • 1 onion
  • 1 clove of garlic
  • +/- 2 lb (1 kg) half/half ground pork and beef
  • fat of choice (I used pastured lard, but you can use coconut oil, butter or ghee if you prefer)
  • celtic sea salt
  • turmeric
  • smoked paprika
  • chili powder
  • dried oregano
  • freshly ground black pepper

Preheat the oven to 190°C/375°F.

Cut off the “hats” of the peppers, remove the seeds and chop the “hats” in small pieces. Cut the rainbow chard in small pieces, chop the onion and garlic. Melt the fat in a cast iron skillet and fry the vegetables until the onions are translucent. Add the ground meat, herbs and spices to taste and let the meat bake until it’s almost done.

Put the peppers upright in an oven dish and fill them with the ground meat. Put the rest of the meat on the bottom of the oven dish. If you tollerate it well you can sprinkle some grated parmesan cheese on top of the dish before putting it in the oven.

Bake for about 30 minutes in the oven.

(*) You can change things up by replacing the chard with other vegetables: diced mushrooms, spinach, kale,…

Hé hallo, lang geleden gezien! Ik heb het een beetje druk gehad (understatement) met school en het leven van alledag enzo, maar ik vond het stilaan tijd om nog eens een receptje te plaatsen. Niets speciaals, want momenteel ligt de focus op voedzame maaltijden in onze buiken krijgen die een minimum aan tijd en inspanning vragen. Het zou kunnen dat ik de impact van voltijds naar school gaan op vrije tijd een heel klein beetje heb onderschat. Dus draai ik niet langer rond de pot.

  • Paprika’s
  • een klein bosje warmoes (*)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg varkens/rundsgehakt
  • vetstof naar keuze (ik heb de hand kunnen leggen op goede kwaliteit reuzel en gebruik dat vooral, maar je kan uiteraard ook boter, ghee of kokosolie gebruiken)
  • keltisch zeezout
  • kurkuma
  • gerookte paprika
  • chili poeder
  • gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 190°C.

Snijd de “hoedjes” van de pepers, verwijder de steel en zaadjes en snijd de rest van de “hoedjes” in kleine stukjes. Snijd de warmoes in kleine stukjes, snipper de ui en knoflook. Smelt de vetstof in een gietijzeren pan en fruit de groenten hierin tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt en kruiden en specerijen naar smaak toe en bak het gehakt rul.

Zet de (van zaadjes ontdane) paprika’s rechtop in een vuurvaste ovenschotel en vul ze met het gehaktmengsel. Verdeel de rest van het gehakt over de bodem van de ovenschotel. Als je tegen (goede) kaas kunt, kan je er versgemalen parmezaanse kaas over strooien.

Bak gedurende ongeveer 30 minuten in de oven.

(*) Geen warmoes? Gebruik een andere groente, zoals champignons, spinazie, boerenkool,…

0 reacties op “Stuffed peppersVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.