W42: Day 3

W42: Day 3

I finally had some time today to post some recipes!

Day 3 started “LCHF” (Low Carb High Fat): I’ve been a little high on the carbs (133g yesterday) the last days and although I don’t want to go VLC (very low carb), I feel the need to cut just a little. After keeping my weight stable throughout last year (a real win for me!), I’d like to loose some more weight this year. And it ain’t going to happen if I eat sweet potato’s every day 😉 . I also think that keeping the carbs a little lower and ‘eat moar fat’ will keep cravings at bay. In fact I didn’t have any cravings or *eatallthethings* episodes today!

 • Breakfast: homemade bone broth, cup of coffee with coconut milk
 • Lunch: avocado-tuna-sushi: mix 1 avocado, 1 can of tuna (drained), 1 tablespoon homemade paleo-mayonnaise, sun-dried tomatoes, green olives and wrap it in Nori sheets.
 • Dinner: crockpot beef stew, sauteed mushrooms and chicory
 • Snack: mid-morning I had a tablespoon of almond butter, 1 orange after CrossFit
 • Drinks: 2 coffees, cup of tea with coconut milk,  water
 • Movement: 2 hours CrossFit: ‘normal’ WOD (with Fran – I did ring rows instead of pull ups, my hernia doesn’t like pull ups) followed by Mobility Class.

Hehe, ik heb vandaag eens tijd gehad om wat recepten te posten!

Dag 3 is “LCHF” (Minder Koolhydraat Meer Vet) begonnen: de laatste dagen heb ik redelijk wat koolhydraten gegeten (gisteren 133g) en ook al wil ik niet VLC (héél weinig koolhydraten) gaan, ik heb het gevoel dat het wat minder mag. Nadat ik vorig jaar mijn gewicht stabiel kon houden (een nooit gezien succes voor mij!), zou ik dit jaar toch nog enkele kilo’s kwijt willen. En dat zie ik niet gebeuren als ik elke dag zoete aardappelen blijf eten 😉 . Ik denk ook dat door de koolhydraten lager te houden en wat meer vet te eten dat de ‘sneukel-goesting’ (zin om te snacken) achterwege zal blijven. Ik heb vandaag inderdaad geen zin gehad om te snacken en had ook niet dat *eetallesnu* gevoel. 

 • Ontbijt: zelfgemaakte beenderbouillon, koffie met een scheut kokosmelk
 • Lunch: avocado-tonijnsla-sushi: plet 1 avocado met een vork, voeg 1 blikje tonijn (uitgelekt), zongedroogde tomaatjes en olijven toe en rol in nori-vellen
 • Diner: rundsstoofpot in de slowcooker, gebakken champignons en witloof
 • Snack: halverwege de ochtend had ik een eetlepel amandelboter, 1 sinaasappel na de CrossFit
 • Drinken: 2 koffies, een kop thee met kokosmelk, water
 • Beweging: 2 uur CrossFit: ‘normale’ WOD (o.a. Fran – ik heb ring rows gedaan ipv pull ups, mijn hernai houdt niet van pull ups) gevolgd door Mobility Class

1 comment on “W42: Day 3Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.