W42: Day 6

W42: Day 6

This week I bought a bottle of ‘real’ (not the sweetened stuff) kombucha, as I’ve been reading about the benefitst of it and I wanted to give it a try. Yesterday evening I drank one glass. Yuk, it’s like drinking a glass of sparkling apple cider vinegar >.< . Today I tried again, But I added half a class of fresh blood orange juice and that’s a lot better πŸ™‚ .

  • Breakfast: cup of bonebroth; a few thin slices of roast beef.
  • Lunch: omelette with (sugar free!) bacon and mixed salad with avocado
  • Dinner: red cabbage, pork roast
  • Snack: 1 tablespoon almond butter before going to CrossFit; 1 meatmuffin
  • Drinks: 2 cups of coffee, water
  • Movement: CrossFit (800 m run/row, WOD Cindy (but working 2-by-2), 800 m run/row).

Deze week kocht ik een week ‘echte’ komboecha (niet dat ‘spul vol suiker’), want ik had veel gelezen over hoe gezond dat is en ik wou het wel eens proberen. Gisterenavond dronk ik 1 glas, bah, het leek wel een glas appel cider azijn met prik >.< . Vandaag nog eens geprobeerd, maar dan met half glasje vers bloedsinaasappelsap erbij en dat was best lekker πŸ™‚ .

  • Ontbijt: mok bouillon, een paar dunne sneetjes rosbief
  • Lunch: omelet met (suikervrij!) spekjes, gemengde sla met avocado
  • Diner: rode kool en varkensgebraad
  • Snack: 1 eetlepel amandelboter voor de CrossFit; 1 meatmuffin
  • Drinken: 2 koppen koffie, water
  • Beweging: CrossFit (800 m lopen/roeien, WOD Cindy (maar per 2), 800 m lopen/roeien).

6 reacties op “W42: Day 6Voeg die van jou toe →

  1. I’m a novice with kombucha myself, and I haven’t yet made up my mind whether I like it or not. What I have found though is the taste varies greatly by flavor and by brand. You might want to try it again before you give up entirely.

      1. ik heb erg nostalgische gevoelens over de “echte” kombucha. Mijn oma had het vroeger staan in de keuken. Wij noemden het “kwallenthee” omdat de schimmel zelf er zo uit ziet πŸ˜‰
        Hij was ontzettend zoet; maar onze oma keek niet op een gram suiker meer of minder πŸ˜‰

        1. ik wil het fermenteren enzo wel onder de knie krijgen, maar wil beginnen met groenten (zuurkool en pickles maken). Mijn keuken is ook aan de kleine kant en staat al redelijk vol om :/ . Ben momenteel aan het experimenteren om zuurdesem van boekweit te maken πŸ™‚ . Alles op zijn tijd, wie weet haal ik ooit nog zo’n “kwal” in huis πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.