Whole30 / #Project30 weekly menu

Whole30 / #Project30 weekly menu

Today I’m starting a Whole30, I’m not doing it alone but I get/give support from/to a whole bunch of people (31 I think) and get daily mails from Elke. I know that adding the extra stress of daily blogging to the stress of fulltime studying (and exams the next 2 weeks!) and a household to keep running is a recipe for failure, so I’ll limit the blogging to posting our weekly menu. I only plan diner, as breakfast and lunch often consist of leftovers. On Sunday’s I also prepare some “emergency” food, for days when there are no leftovers (or it’s not possible to take them in a lunchbox). Most of the time I make a batch of meatmuffins, tuna cakes (from the NomnomPaleo app) or salmon cakes. This week I’ll be trying out these Cauliflower Biscuits with bacon & Jalapeño. Normally weeks start on Saturday, as that’s the day I go grocery shopping for the whole week. But for this week I’ll start today, that’s 2 extra days of inspiration 😉 .

  • Thursday: Spaghetti squash bolognese
  • Friday: Oven-roasted salmon with oven-roasted root vegetables (parsnips, red beets, carrots, sweet potatoes)
  • Saturday: grass-fed T-bone steak with sweet potato fries (oven-baked) and a side salad
  • Sunday: carnitas with lettuce wraps, guacamole and raw vegetables
  • Monday: baked chicken with oven-roasted broccoli and sweet potatoes
  • Tuesday: Oven-roasted Kabocha squash with pollock en papillote (recipe from Jamie Oliver magazine)
  • Wednesday: chicken cacciatora (made in my slowcooker) with rice for my boys
  • Thursday: sausages with brussels sprouts caponata style (recipe from Jamie Oliver magazine)
  • Belgian beef stew (without beer, instead I’ll use broth) with side salad and sweet potato

 

Vandaag begin ik weer met #Project30. Ik doe het niet alleen maar krijg/geef steun van/aan een hele groep mensen (ik dacht 31) en krijg ook dagelijks mailtjes van Elke. Ik weet uit ervaring dat dagelijks bloggen wat ik eet voor extra stress zorgt, die bovenop de stress van het studeren (en examens de komende 2 weken!) en een huishouden draaiend houden een enkel ticket “falen” is, dus zal ik enkel mijn wekelijks menu bloggen. Ik plan enkel het avondeten op mijn wekelijks menu, want ontbijt en lunch bestaan meestal uit overschotjes. Op zondag maak ik ook altijd een flinke batch “noodgevallen” voedsel, voor de dagen dat er geen overschot is (of deze moeilijk mee te nemen zijn in een lunchbox). De meeste weken maak ik een lading meatmuffins, tonijncakejes (uit de NomnomPaleo app) of salmon cakes. Deze week test ik deze Cauliflower Biscuits with bacon & Jalapeño eens uit. Normaal begint mijn weekmenu op zaterdag, want dan doe ik de boodschappen voor de hele week. Maar deze week krijgen jullie 2 extra dagen inspiratie 😉 .

  • Donderdag: Spaghetti pompoen bolognese
  • Vrijdag: Oven-geroosterde zalm met oven-geroosterde knollen (pastinaak, rode bieten, wortels, zoete aardappel)
  • Zaterdag: grasgevoerde T-bone steak (van de halve koe die we bij Hoeve Het Blokhuis kochten, lekkerste rundsvlees OOIT!!!) met oven-gebakken zoete aardappelfrieten en een slaatje
  • Zondag: carnitas met Romeinse sla-wraps, guacamole en rauwkost
  • Maandag: gebakken kippenboutfilets met ovengeroosterde broccoli en zoete aardappel
  • Dinsdag: Geroosterde pompoen met koolvis-papillote (recept uit Jamie magazine)
  • Woensdag: chicken cacciatora (in de slowcooker) met rijst voor de zonen
  • Donderdag: worsten met spruitjes caponata stijl (recept uit Jamie magazine)
  • Stoofvlees (met bouillon i.p.v. bier) met een slaatje en zoete aardappel

2 reacties op “Whole30 / #Project30 weekly menuVoeg die van jou toe →

Laat een antwoord achter aan Nadia (@_nanake) Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.