Gevulde paprika’s
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de ‘hoedjes’ van de paprika’s en verwijder onderaan de paprika het zwarte stipje, zodat je een gaatje krijgt onderaan elke paprika. Snijd de overige paprika van de ‘hoedjes’ en snijd dat in fijne stukjes, hou opzij.
  2. Breng in een grote kookpot water aan de kook. Leg de paprika’s hierin en laat ze 8 minuten zachtjes koken. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verhit de vetstof in een (gietijzeren) pan met dikke bodem en fruit de uien, knoflook en stukjes paprika van de ‘hoedjes’. Voeg de zongedroogde tomaatjes erbij en laat even meestoven. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Als het bijna gaar is voeg dan de tomatenconcentraat en 2 eetlepels water bij. Laat verder garen. Voeg op het laatst de gesnipperde basilicum toe.
  4. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie. Zet de paprika’s hier rechtop in. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Strooi er de pijnboompitten over.
  5. Verwarm de oven op 200°C en zet de schotel erin. Laat 25 minuten bakken in de oven. Als de bovenkant te bruin wordt zet dan de oventemperatuur wat lager of dek af met alu-folie.