Aardpeer-kastanjesoep
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardperen, snijd ze in stukken en leg ze in water met een flinke scheut appelazijn of citroensap (dit voorkomt dat de aardperen gaan verkleuren).
  2. Smelt de vetstof in een soeppot met dikke bodem. Bak de spekjes krokant in het vet. Haal ze dan met een schuimspaan uit het vet en hou apart.
  3. Fruit de ui in de vetstof. Voeg de kastanjes en de (uitgelekte) aardperen toe.
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat +/- 25 minuten op zacht vuur pruttelen.
  5. Als de aardperen en de kastanjes zacht zijn, mix de soep dan met de staafmixer.
  6. Serveer met de spekreepjes en versier met bieslook.