Bangers & mash
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Als de worsten lang zijn, snijd ze dan in de helft. Smelt de ghee in een gietijzeren pan die ook in de oven kan. Bak de worsten aan beide zijden aan tot ze een mooi bruin korstje hebben.
  2. Haal de worsten uit de pan. Bak de reepjes pancetta (of spek) krokant in het vet dat nog in de pan zit. Zet het vuur wat lager, voeg de uien en de look bij en laat deze fruiten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg het venkelzaad en de tomatenpassata bij en laat op laag vuur een paar minuutjes sudderen.
  4. Leg de worsten op de saus in de pan. Zet de pan in de oven en laat gedurende 20 minuten garen.
  5. Maak ondertussen de puree klaar: kook aardappelen (of pastinaak of bloemkool) in gezouten water gaar, stamp ze tot puree met een flinke schep ghee (of boter), wat warme (kokos)melk, versgemalen zwarte peper en nootmuskaat.
  6. Haal de worsten uit de oven en serveer met hun saus bovenop een flinke schep puree.