Bottenbouillon
Porties Prep Tijd
1ketel vol 10minuten
Kook Tijd
72uur
Porties Prep Tijd
1ketel vol 10minuten
Kook Tijd
72uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Prik de kruidnagels in de uien.
  2. Doe alle ingrediënten in de grootste soepketel die je hebt (of de slowcooker) en bedek met koud water.
  3. Breng aan de kook (als je een slowcooker gebruikt: zet deze dan 2u op hoog). Zet daarna de kookplaat zo laag dat de bouillon amper pruttelt (of zet de slowcooker op laag).
  4. Laat 48 à 72 uur trekken. Ja, zo lang! Zo ben je zeker dat alle vitaminen en mineralen uit de botten in je bouillon terecht komen.
  5. Laat afkoelen en zeef de bouillon. Doe in diepvriesdozen en vries in.
  6. Laat 1 doos in je koelkast staan, zodat je die kan gebruiken om in gerechten toe te voegen als stoofvocht. Of om eens een kop van te drinken als je honger hebt.
Notities

Voor Auto-immuun Paleo: laat de zaden (peperkorrels, kruidnagels) weg en voeg eventueel nog wat groene kruiden toe.

De appelazijn zorgt ervoor dat er flink wat mineralen uit de botten getrokken worden, zodat deze bottenbouillon echt wel als “superfood” kan doorgaan!