Carnitas met chorizo-kruiden
Porties Prep Tijd
5personen 15minuten
Kook Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
5personen 15minuten
Kook Tijd
4uur
Ingrediënten
Chorizo-kruidenmix
Carnitas
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de chorizo kruidenmix en bewaar in een hermetisch gesloten glazen potje.
  3. Snijd de procureur in 8 stukken. en wrijf het vlees aan alle kanten in met 1 à 2 eetlepels van de chorizo-kruidenmix.
  4. Leg het vlees in een gietijzeren braadpan of een ovenschotel, zorg dat het vlees net in een laag kan liggen (maar wel goed dicht op elkaar, de pan mag niet te groot zijn!). Doe genoeg water in de pan tot net aan de bovenrand van het vlees (zodat het dus net niet helemaal onder staat).
  5. Zet de braadpan zonder deksel in de oven en laat het vlees 3,5 uur braden. Draai halverwege de tijd de stukken vlees eens om.
  6. Haal de braadpan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in stukken . Roer het vlees eens goed door en zet het 20 à 30 minuten terug in de oven, tot de randjes van het vlees een beetje krokant zijn.
  7. Serveer met “taco shells” van romeinse sla, guacamole, zure room en een slaatje. Je vingers aflikken is facultatief 🙂 .