Gelato allo yogurt e amarena
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 2uur
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 2uur
Ingrediënten
Voor de kriekensaus
Voor het yoghurtijs
Instructies
Kriekensaus
  1. Doe de krieken en zoetstof naar keuze in een pot en laat op zacht vuurtje 10 minuten stoven in het eigen vocht. Als er niet veel vocht uitkomt voeg dan een weinig water toe (of indien de krieken uit een bokaal komen, voeg dan wat sap uit de bokaal toe). Proef eventueel of de saus zoet genoeg is. Bind de saus met de arrowroot en laat nog even zachtjes doorkoken. Laat de saus volledig afkoelen (liefst een hele nacht).
Yoghurtijs
  1. Doe alle ingrediënten voor de yoghurt in een blender en mix. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat turbineren.
  2. Als het ijs klaar is schep het dan laag om laag met wat kriekensaus in een bewaardoos. Roer met een spatel kort door om een gemarmerd effect te krijgen.
  3. Zet het ijs minstens 2u in de diepvriezer. Als je het ijs langere tijd in een diepvriezer van -18° laat staan, haal het dan minstens een kwartier voor het opdienen uit de diepvriezer, zodat je het kan scheppen.
Notities

Ik gebruikte deze amandelyoghurt, die ik in mijn lokale natuurwinkel kocht: http://www.abbotkinneys.com/product/almond-start-naturel-400-ml/