Lamstajine in de slowcooker
Porties Prep Tijd
5personen 15minuten
Kook Tijd
6 à 8uur
Porties Prep Tijd
5personen 15minuten
Kook Tijd
6 à 8uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de stukken lamsvlees met de Ras-el-Hanout en kurkuma, tot al het vlees bedekt is met de specerijen.
  2. Smelt wat vetstof in een gietijzeren pan (ik gebruikte reuzel) en bak er het vlees – in delen – in tot alle stukken een bruin korstje hebben; doe de stukken vlees dan in de slowcooker.
  3. Voeg nog wat vet toe in de pan en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg tomatenconcentraat en genoeg bouillon toe, tot je een dikke saus bekomt. Voeg de saus toe aan de slowcooker, doe er dan de abrikozen en stukken pompoen bij en meng even.
  4. Zet de slowcooker op “traag” en laat 6 tot 8 uur sudderen.
Notities

Probeer gedroogde abrikozen te vinden zonder sulfer of andere toevoegingen; ze zien er niet zo mooi uit maar smaken des te beter!