Ovenschotel van groene kool en pittige worst
Porties Prep Tijd
6porties 30minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
6porties 30minuten
Kook Tijd
30 minuten
Instructies
  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in water met een snuf zeezout.
  2. Verhit wat boter of ghee in een gietijzeren pot, die achteraf de oven in mag. Bak de stukken worst kort aan.
  3. Voeg de uien bij en laat ze kort fruiten, voeg dan de groene kool toe en laat kort mee fruiten.
  4. Voeg de tomatenpuree toe, kruid met zeezout, peper en eventueel wat chilipeper of piment. Voeg een scheutje bouillon toe en roer door.
  5. Laat een 20-tal minuten sudderen op laag vuur, zorg ervoor dat het meeste vocht verdampt is.
  6. Maak ondertussen puree van de aardappelen: stamp ze met een stamper fijn, voeg bottenbouillon en ghee of boter toe en kruid af met peper en muskaatnoot.
  7. Verdeel de puree over de groene kool als deze gaar is. Als je geen gietzijeren pot kan je de groene kool met worsten eerst in een ovenvaste schaal scheppen en er dan de puree over verdelen.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Zet de pot of schaal in de oven (zonder deksel) en laat 30 minuten doorwarmen.
Notities

Als je liever geen aardappelen gebruikt, maak dan puree van bloemkool zoals beschreven in het recept van Cottage Pie.

Als je de ovenschotel de dag voordien maakt en deze in de koelkast bewaart laat hem dan 45 à 55 minuten in de oven staan.