Pittige pompoensoep
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200°C. Stamp de chilipeper, korianderzaadjes en het zout fijn in een vijzel.
  2. Snijd de pompoen in schijven en leg die op een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel de pompoenstukjes met olijfolie en strooi de gemalen specerijen erover. Meng even onder elkaar en bak in de oven gedurende 30 minuten. Laat ze daarna licht afkoelen, verwijder de pel en snij in blokjes.
  3. Verwarm wat olijfolie in een soepketel, bak hierin de ui op middelhoog vuur tot hij zacht is. Voeg de fijngesneden prosciutto en de salie toe en roerbak 5 minuten.
  4. Doe de pompoen en bouillon erbij en laat 30 minuten op zacht vuur koken. Pureer alles met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Als de soep te dik is eventueel nog een beetje bouillon bijvoegen.
  5. Leg, terwijl de soep kookt, de prosciutto op dezelfde bakplaat als de pompoen (ja, op hetzelfde bakpapier, de kruiden geven extra smaak!) en bak de sneetjes 10 à 15 minuten (of tot ze krokant zijn) in de oven. Bak in een koekenpan de salieblaadjes knapperig in wat olijfolie. Laat de gebakken salieblaadjes op keukenpapier uitlekken.
  6. Verdeel de soep over kommen, garneer met een geutje kokosmelk, een sneetje krokante prosciutto en knapperige salieblaadjes.