Quiche Lorraine muffins
Porties Prep Tijd
18muffins 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
18muffins 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de buitenste bladeren en het groen van de prei, was de stengels grondig en snijd ze in fijne ringetjes.
  2. Verhit een weinig vetstof in een pan met dikke bodem en bak de pancetta (of spekreepjes) tot ze krokant zijn. Haal de gebakken spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en hou ze apart.
  3. Voeg eventueel nog een weinig vetstof toe in de pan en stoof het preiwit tot het gaar is. Voeg de spekreepjes weer toe.
  4. Verwarm , terwijl de prei stooft, de oven op 175°C. Bekleed 18 siliconen muffinvormpjes met een sneetje ham, zorg dat het de bodem en zijkanten zo goed mogelijk bedekt.
  5. Verdeel het prei-spekmengsel over de muffinvormpjes. Klop de eieren los met peper en zout en verdeel het over de vormpjes.
  6. Bak gedurende 25 minuten. Haal uit de vormpjes en laat op keukenpapier afkoelen. Bewaar in de koelkast.