Snijd de groenten fijn en stoof ze in de vetstof tot ze bijna gaar zijn. Hak de groenten fijn in een keukenrobot, zodat ze makkelijker onder het gehakt gemengd kunnen worden.
Meng gehakt, groenten en kruiden naar keuze. Maak ballen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, om mooie ballen van gelijke grootte te krijgen.
Bak de ballen 25 minuten in de warme oven.
Laat de ballen volledig afkoelen op een rekje. Doe ze daarna in een container die geschikt is voor de diepvriezer en vries ze in.
Je kan de ballen ’s ochtends rechtstreeks uit de diepvries in je lunchbox doen in de zomer, tegen de middag zijn ze ontdooid. In de winter kan je het nodige aantal ballen ’s avonds uit de diepvries in de koelkast leggen, en dan ’s ochtends in de lunchbox.
350 gr courgettes, 1 ui, knoflook, 1 à 2 eetlepels magic mushroom powder
500 gr kastanjechampignons, 1 ui, 2 eetlepels magic mushroom powder (persoonlijk vind ik dit heel lekker met kippengehakt!)
300 gr spinazie, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 à 2 eetlepels magic mushroom powder => spinazie hoef je niet eerst te stoven, maar kan je gewoon fijnhakken in de keukenrobot en dan onder het gehakt mengen.