Sesamzaad crackers
Porties Prep Tijd
+/- 25crackers 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
+/- 25crackers 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de walnoten, hazelnoten en lijnzaad in een foodprocessor en maal ze fijn (tot meel).
  2. Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng met een vork tot een homogene massa.
  3. Leg een stuk keukenpapier (even groot als je bakplaat) op het aanrecht en leg de zaadjesmassa hierop. Leg een 2de stuk keukenpapier erop en duw de massa plat. Probeer (met behulp van een deegsteker of palet) een rechthoek te vormen.
  4. Rol met de deegrol de zaadjesmassa zo dun mogelijk uit (2 à 3 mm). Leg het bakpapier op de bakplaat, verwijder het bovenste papier en duw “breeklijnen” in de koek met een deegschraper, palet of een groot mes. Ik maakte vierkantjes van +/- 5×5 cm.
  5. Zet de bakplaat in de oven en laat 15 minuten bakken.
  6. Haal de crackers uit de oven en laat afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kan je de crackers voorzichtig doorbreken op de “breeklijnen”.
  7. Bewaar in een hermetisch gesloten doos.